Tandarts

Tandarts bij MondzorgPlus

Wil jij je als tandarts inzetten voor passende mondzorg en ondersteuning aan mensen met bijvoorbeeld dementie of een (verstandelijke) beperking, als zij niet langer thuis kunnen wonen?

Als tandarts werk je samen met de preventie-assistent, mondhygiënist en KPT’er op locatie, namens MondzorgPlus. Dat kan zijn in een verpleeghuis, verzorgingshuis of instelling voor cliënten met een (verstandelijke) beperking. Als tandarts bij een zorginstelling ben je werkzaam in een vakgebied dat volop in ontwikkeling is, dit vraagt om creativiteit. Er is veel tijd voor de cliënt en contact met familie en naasten. Je behandelt cliënten met een diverse zorgvraag.

Je zorgt ervoor dat ziekten en afwijkingen in de mond zo veel mogelijk worden voorkomen. Een schone, verzorgde mond en een goed functionerend gebit levert een bijdrage aan het behoud van de algehele gezondheid en waardigheid van de kwetsbare cliënt. Je bent verantwoordelijk voor het eerste mondonderzoek en stelt je diagnoses. Vervolgens formuleer je behandelplannen, voert de controles uit en behandel je de monden van de cliënten.

Meer informatie of onze vacatures bekijken?

Opleidingsmogelijkheden

Flexibele werktijden

Reisvergoeding

Werken met de beste apparatuur

Wat ik ontzettend mooi vind aan mijn werk is dat je een respectvolle bijdrage kan leveren aan de gezondheid van oudere mensen in de laatste fase van hun leven. Ik zie veel schrijnende gevallen en als ik mijn ‘mondzorgdeel’ dan goed kan doen en zie dat ze daar blij van worden en ik waardering krijg van de familie, dan geeft dat een goed gevoel. Het is mooi en dankbaar werk dat mij veel voldoening geeft.

Annet Valentijn | Hoofdtandarts